De Biesbosch - Nederland


Nieuwe zonnepont, in 2013 naar de Huiswaard

De pont vertrekt op diverse zondagen, zie onder, elk heel uur vanaf Biesboschcentrum Dordrecht en elk half uur vanaf de Huiswaard. De laatste pont vanaf Biesboschcentrum Dordrecht naar de Huiswaard vertrekt om 15.00 uur. Vanaf de Huiswaard vertrekt de laatste pont om 16.30 uur.

Kaartjes zijn te koop bij het verhuurloket bij Biesboschcentrum Dordrecht. Een retourtje kost € 5,--. Reserveren is niet noodzakelijk.

 

Vaardagen van de zonnepont:
7, 14, 21 en 28 april
2 juni
14 juli
11 augustus
1, 8, 14 (zaterdag), 15, 22 en 29 september

Mooie natuur

De Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied, mysterieus en avontuurlijk, een echte wildernis. Vergezichten over riet, afgewisseld met grienden die onder invloed staan van het getij en alleen toegankelijk voor kano’s. In het uitgestrekte wetland (drasland) komen duizenden vogels om te eten en uit te rusten. Varend door het gebied kom je beverburchten en omgevallen/geknaagde bomen tegen, bevers hebben het erg naar hun zin. Door het oogsten van biezen, riet en griendhout gedurende de laatste eeuwen, is de Biesbosch door mensen gevormd.

 

Duurzame recreatie

Hoor het water kabbelen, het riet ruisen en de vogels zingen! Vanuit diverse plaatsen in de Biebosch kunnen er vaartochten, met elektrische boten, en excursies gemaakt worden. Je kan ook zelf een elektrische boot huren. Voor booteigenaren zijn er diverse rustige plaatsen om aan te leggen. Ook zijn er diverse mogelijkheden om het gebied te voet en met de fiets te verkennen. De komende jaren worden nog eens honderden hectare natuur ontwikkeld, waarbij vele mogelijkheden voor duurzame recreatie ontstaan.

 

Samenwerking

Om de Biesbosch duurzamer te maken werken twee provincies, vier gemeenten, twee waterschappen, drie ministeries, Staatsbosbeheer en verschillende bedrijven samen.

 

www.np-debiesbosch.nl

 

De Biesbosch concentreert zich op:

* Het verkrijgen van het Europese handvest voor duurzaam toerisme

* Duurzame bootverbindingen

* Oplaadpunten voor elektrische boten

* Kleinschalige accommodatie voor wandelaars en kanoërs

* Ontwikkelen van vaarzones

* Meest duurzaam bezoekerscentrum in Europa

* ICT routes voor wandelaars, fietsers en kanoërs

* Het monitoren van bezoekers

* Duurzaam ondernemerschap

* Nieuwe duurzame producten en service

* Nieuw programma voor natuurbelevingsactiviteiten

 

 


Language: English Nederlands (Dutch)  
Biesbosch Gogkbr broads zee
eu