Inleiding


STEP is een Europees gefinancierd project dat zich concentreert op duurzaam toerisme in estuariene parken. Het project is in 2008 gestart en duurt tot en met 2012. De deelnemende gebieden hebben dan flinke vorderingen gemaakt op het gebied van duurzaam toerisme.

 

De aanvraag voor het project is door vier organisaties in drie gebieden ontwikkeld: De Biesbosch (Nederland), The Broads (Engeland) en de polders van Kruibeke – Bazel – Rupelmonde (Vlaanderen).

 

Het project omvat gezamenlijke en lokale activiteiten ter ontwikkeling van duurzaam toerisme. De totale kosten van het project zijn € 6 miljoen, waarvan € 2,5 miljoen gefinancierd wordt door Europa.

 

De gezamenlijke studies worden uitgevoerd op het gebied van duurzaam toerisme, bezoekers management (het beheren van bezoekers) en publiek-private samenwerking. De lokale en gezamenlijke activiteiten behandelen nog drie onderwerpen: ontwikkeling van wandel-, fiets- en kanoroutes met behulp van ICT gebruik, ontwikkeling van een groen label voor toeristische bedrijven en het promoten en herkenbaar maken van duurzaam toerisme in de samenwerkende gebieden. 

Language: English Nederlands (Dutch)  
Biesbosch Gogkbr broads zee
eu