Startbijeenkomst


Succesvolle startbijeenkomst STEP

Op 11 mei 2010 heeft de STEP startbijeenkomst in het Belgische Kruibeke plaatsgevonden.

 

Er waren ongeveer 70 deelnemers aanwezig. Door hier te klikken kunt u de uitnodiging en het programma (workshops) van de startbijeenkomst bekijken.

 

Ignace Schops, directeur van het regionaal landschap Kempen en Maasland en winnaar van de “Goldmann Environmental Prize (2008)”, heeft een presentatie gehouden over het belang van duurzaam toerisme. Hierbij heeft hij het succes van de Kempen en Maasland regio als voorbeeld gebruikt. Schops advies: maak natuur sexy, neem lokale ondernemers mee op excursie en maak hen betrokken bij het bekend/populair maken van de regio. Klik hier voor presentatie.

 

Patrick Meire, professor op de universiteit van Antwerpen, heeft gesproken over het belang van biodiversiteit in zijn algemeen en over de Schelde in het bijzonder. Middels het analyseren van de ingrediënten van een duur diner liet hij zien dat niet alleen de tong (die een hoge marktwaarde heeft) moet worden beschermd, maar dat ook alle kleine organismen die als voedsel voor de tong dienen als waardevol moeten worden beschouwd. Om de biodiversiteit te behouden is een geïntegreerde strategie nodig. Klik hier voor presentatie.

 

Voordat met de workshops over de centrale STEP thema’s begonnen werd, is een presentatie over lokale STEP projecten in de Biesbosch gehouden. Klik hier voor presentatie.

 

Zoals eerder gezegd is een deel van de dag gebruikt voor workshop over duurzaam toerisme (presentatie en resultaten), bezoekersmanagement (resultaten) en publiek-private samenwerking (presentatie en resultaten). De resultaten uit de workshops worden gebruikt bij de gezamenlijke activiteiten van de partners.

 

Tijdens de lunch is de STEP huisstijl onthuld.

Verder bestond de bijeenkomst nog uit een boottocht over de Schelde, een wandeling door Lippenbroek en een fietstocht langs de in- en uitlaten die gebouwd worden in de Polder van Kruibeke.


Language: English Nederlands (Dutch)  
Biesbosch Gogkbr broads zee
eu